Afvallen

Een online personal trainingsplan en voedingsplan volgen

Dat ik altijd met mijn lichaam en voeding bezig ben dat weten de meeste mensen inmiddels wel. Dit jaar heb ik nieuwe doelen voor mijzelf gesteld en deze wil ik gaan bereiken doormiddel van een training en voedingsplan.

Op instagram volgde ik al een tijdje Personal Bodyplan maar vond dit altijd zo prijzig. Toen iemand mij begon te volgen die eigenlijk hetzelfde aanbood tegen een lager tarief heb ik toch besloten om het uit te gaan proberen.

Het concept

Via Alessfit  ben ik dus sinds kort begonnen met een personal trainingsplan en voedingsplan.

Vooraf vul je een uitgebreide vragenlijst in met o.a. je gewicht, lengte, vetpercentage, doelen etc. Dit wordt gebruikt om een persoonlijk plan te maken. Mijn doel is op dit moment; vet verliezen, omdat mijn vetpercentage nog steeds aan de hoge kant is. Ik heb een voedingsschema dat bestaat uit veel eiwitten, veel groenten en wat vetten. Ik eet maar heel weinig koolhydraten. Daarnaast heb ik een trainingsschema voor 3 keer per week, wat voornamelijk bestaat uit krachttraining en maar een half uurtje cardio per week (thank the lord). Dit plan ga ik tien weken lang volgen.

Mijn doelen

Ik begon op 2 januari op 78.2 KG (met 1 dikke decemberkilo). Ik ben dus eigenlijk het ‘hele’ jaar redelijk stabiel gebleven. Toch wil ik graag fitter en strakker worden. Ik wil van dat randje onder mijn bh en boven mijn broek af en daarvoor moet ik dus vet verliezen. Ik vind 5KG verliezen in 10 weken een mooi doel. Dan zou ik rond de 73KG wegen en dat is voor mij een gezond BMI. Van daaruit wil ik kijken hoe ik me voel en of ik nog verder wil gaan met een nieuw programma (om bijvoorbeeld meer spierdefinitie te krijgen).

Hoe het tot nu toe gaat

Tot nu toe gaat het eigenlijk heel goed. Ik heb minder last van het hongergevoel dan toen ik nog ‘gewoon’ at. Het is wel veel voorbereidingswerk en er gaat veel geld zitten in boodschappen. We eten elke middag en elke avond groenten met proteine (vis, vlees, kip, peulvruchten), dus we koken ’s avonds vaak hele grote porties. We hebben zaterdag bijvoorbeeld ook boodschappen gedaan van over de €100 (slik). Maar uiteindelijk is het allemaal de moeite waard, want ik zie écht al verschil. Niet zo zeer in kilo’s maar wel in de spiegel.

Ik hou jullie op de hoogte!

 

 

Een gedachte over “Een online personal trainingsplan en voedingsplan volgen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s