Beugel

Mijn beugel is er uit!

Mensen die mij volgen op Facebook en Instagram weten het waarschijnlijk al; MIJN BEUGEL IS ER UIT! En het resultaat mag er wezen (al zeg ik het zelf). Sinds december 2015 heb ik een beugel gedragen. Een echte, ouderwetse slotjesbeugel. Al een paar keer eerder schreef ik er over en liet ik jullie de progressie zien. Vandaag laat ik jullie het eindresultaat zien en vertel ik jullie wat ik van de hele ervaring vond.

11008417_822176497831992_8125613387136699483_n

Ik ben eigenlijk nooit 100% tevreden geweest over mijn gebit. Ik stoorde me er niet heel erg aan, maar ik was er ook niet heel tevreden over. Daarom besloot ik in 2015 toch maar naar een orthodontist te gaan. Ik zou 2 jaar lang een slotjesbeugel moeten dragen met de wensen die ik had. Op de foto (niet heel charmant, i know) hier boven kan je goed het ‘probleem’ zien. Mijn hoektanden stonden heel hoog en mijn twee voortanden overlapten elkaar.

Op de foto’s hierboven zie je mij op de dag voor ik mijn beugel kreeg en toen de beugel er net in zat. Het was in het begin heel onwennig. Vooral eten voelde heel vreemd. Na een poosje was ik er gelukkig wel aan gewend. Na elke controle (inclusief nieuwe draden) was het wel weer even gevoelig.

Tijdens deze hele periode heb ik me eigenlijk nooit echt geschaamd voor mijn beugel, omdat ik wist waar ik naartoe werkte. Toch voelde ik me soms wel een beetje ongemakkelijk om breeduit te lachen. Vooral bij mensen die ik een poos niet had gezien.

Maar hé, het was het allemaal waard. Zie hier, het resultaat!

Ik vind het resultaat echt heel erg mooi. Uiteindelijk hoefde ik ook maar 1 jaar en 2 maanden de beugel te dragen in plaats van 2 jaar. Dus dat is een meevaller. Ik kan weer breeduit lachen, dus het was me het dubbel en dwars waard.

Om het resultaat zo mooi te houden draag ik onder en boven een draadje (spalkje) en draag ik boven een nachtbeugel.

Let me know what you think!

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s