TV

Favoriete series van het moment

In mijn top 10 favoriete series kon je al lezen dat ik een groot fan ben van series. De afgelopen tijd ben ik natuurlijk niet gestopt met kijken. Vandaag laat ik je weten wat mijn favoriete series van het moment zijn.

The 100

The100characterposter

The 100 speelt zich 97 jaar na een nucleaire oorlog, waarbij al het leven is uitgeroeid, af. De enige overlevenden zijn een grote groep mensen die op een ruimtestation leeft (de Ark). Het leven op de Ark wordt steeds moeilijker en eten en zuurstof wordt steeds schaarser. Om uit te zoeken of de aarde weer bewoonbaar is, sturen ze 100 jongen misdadigers naar de aarde.

Vanaf de eerste aflevering ben ik verslaafd. Een ontzettend leuk en spannend verhaal. Heel origineel ook. Alle vragen die je je het eerste seizoen afvraagt worden gaandeweg beantwoord. Is de aarde bewoonbaar? Zijn er meer overlevers? Hoe gaat dit verder? Waar ik het eerste seizoen soms nogal “knullig” vond wat betreft special effects en decor vind ik dat ook met het seizoen beter geworden.

Momenteel speelt het vierde seizoen op Netflix.

13 reasons why

13-Reasons-Why-poster.jpg

Misschien wel dé hitserie van het moment. Deze miniserie beschrijft het leven van Hannah Baker. Een ‘high school’ scholiere die zelfmoord heeft gepleegd. Hannah laat zelf opgenomen cassettebandjes achter voor alle mensen die er volgens haar voor hebben gezorgd dat ze zelfmoord heeft gepleegd. Ieder bandje is aan een persoon of een gebeurtenis gericht. Je bekijkt de serie vanuit de ogen van Clay Jenssen die zelf ook op één van de tapes staat.

Deze serie bestaat uit één seizoen, wat ik heel fijn vind kijken. Ik heb bij heel veel series, dat ik het eerste seizoen fantastisch vind, en dat het dan met het seizoen minder leuk wordt. Ik heb 13 reasons why binnen een week gekeken. Verslavend! Je wil steeds verder kijken omdat je naar iedere aflevering met vragen blijft zitten. Liegt Hannah? Wie staan er allemaal op de tapes? Maar vooral; wát heeft Clay gedaan? Erg spannend en verslavend dus. Je ziet heel goed wat er zich in het hoofd van een tiener afspeelt. Het enige wat ik minder vind is dat je na afloop van de serie met heel veel onbeantwoorde vragen achterblijft. Je kan deze serie bekijken op Netflix.

11.22.63

25954

Deze serie gaat over Jake Epping, een leraar op de middelbare school. Jakes goede vriend Al is van het ene op het andere moment ziek geworden en vertrouwd Jake een geheim toe… Achter in zijn restaurant bevind zich een poort naar een andere tijd. Elke keer als je er doorheen gaat beland je in precies dezelfde tijd in 1960. De missie van Al is om de moord op JFK in Dallas te stoppen. Aangezien Al stervende is, vraagt hij Jake dit te doen. Tijdens deze missie raakt Jake steeds meer gesteld op het leven in de jaren 60. Zal het hem lukken?

Deze serie is mijn nummer 1 in het rijtje. Het is een verfilming van het gelijknamige boek van Stephen King. Mijn trouwe lezers weten dat ik een groot King fan ben. Ook deze serie bestaat weer uit 1 seizoen en ik vond het echt prachtig. Echt een heel origineel verhaal en ontzettend goed verfilmd. Deze serie staat helaas niet op Netflix. Ik heb hem vorig jaar in zijn geheel opgenomen van Fox.

Dit waren ze weer. Mijn favoriete series van het moment! Wat zijn jullie favorieten? Veel kijkplezier!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s