Geen categorie·Trouwen

I DO!

trouwen2

De mensen die mij volgen op social media weten het al een tijdje. IK BEN VERLOOFD! Op ons 5 jarig jubileum ging Rob op zijn knieën en toverde een mooie ring tevoorschijn en ik zei; JA! Eindelijk kan ik zeggen dat ik met mijn grote liefde ga trouwen. Ik ben nog steeds een beetje in de zevende hemel.

trouwen3

Vandaag ga ik jullie vertellen over de voorbereidingen en hoe ik het allemaal ervaar.

Gastenlijst

Met een gastenlijst opstellen heb ik het nog nooit zo moeilijk gehad! Wie nodig je allemaal uit en waarom wel of niet? Moet je echt dat ene vage familielid uitnodigen die je in tijden niet gezien hebt? Pfffff. Met dit onderdeel hebben wij het meeste moeite. We willen het niet al te groot vieren maar ook geen mensen passeren. Er zijn nog steeds personen bij wie we twijfelen of we ze wel of niet moeten uitnodigen.

Budget bepalen

Wij hebben besloten om pas in het najaar van 2017 te gaan trouwen zodat we nog voldoende ruimte hebben om flink te sparen. We hebben uitgerekend wat we sowieso maandelijks kunnen sparen en het bedrag wat wij dan in oktober volgend jaar bij elkaar hebben kunnen sparen is ons budget.

Jurken passen

Ik was vooraf een beetje huiverig dat niks mij mooi zou staan. Bij ‘Say Yes To The Dress’ zie je vaak jurken waar vrouwen met volle borsten helemaal uitpuilen. Uhhhh, no thank you. Maar dat blijkt dus heel erg mee te vallen! Eigenlijk heb ik nog geen enkele jurk aan gehad met een mega decolleté. Toch gaat het kiezen heel moeilijk worden. Er zijn meerdere stijlen die mij heel erg aanspreken. Hier onder zie je een foto die echt spectaculair was van achteren, maar van voor niet wat ik zocht.

trouwen1

Maar met alleen de jurk ben je er nog niet. Je moet uiteraard ook goeie lingerie, schoenen en iets voor over de jurk (aangezien we in de herfst willen trouwen). Natuurlijk moet Rob ook een pak, blouse, stropdas en schoenen.

Locatie uitzoeken

Rob en ik hebben inmiddels al drie locaties bezichtigd waarvan één ons het meest aanspreekt. Ik vind het zelf best wel lastig om een locatie uit te zoeken en het is nogal een tijdrovend klusje. Aangezien je bij elke locatie moet gaan kijken en er dan een offerte wordt opgemaakt. Het zou zeg maar gemakkelijker zijn als ze al richtprijzen op de websites hadden staan. Zo konden de te dure direct afvallen.

Fotograaf uitzoeken

Één van de meest belangrijke dingen op je grote dag, vind ik zelf, is een goeie fotograaf. Met nadruk op GOED. De foto’s die dan gemaakt worden, daar moet je de rest van je leven tegenaan kijken. Daarom hebben wij een aardig budget voor een fotograaf uitgetrokken.

 

Naast al deze dingen ben je er nog niet. Je moet natuurlijk adressen verzamelen en uitnodigingen versturen. Daarnaast moet je denken aan de catering (bij veel locaties zit dat er wel bij in), aankleding en eventueel kleine presentjes voor je gasten. Ook moet je natuurlijk denken aan een kapper en een visagiste (dat ga ik waarschijnlijk zelf doen). Het is een heel geregel. Maar mij hoor je niet klagen hoor, ik vind het heerlijk.

Als iemand nog tips heeft voor het organiseren, ik hoor het graag!

 

3 gedachten over “I DO!

 1. Wat leuk zeg! Gefeliciteerd! Vorig jaar oktober zijn wij ook getrouwd. Mooie tijd van het jaar. Prachtig gekleurde bomen. Echt heerlijk.

  Tips voor de planning, relaxt. Ik vond de organisatie echt super meevallen.

  Wij zijn op 15.10.2015 getrouwd. Op mijn blog staan wel foto’s. Helaas had ik toen nog geen blog, dus ik heb de voorbereidingen niet direct kunnen delen.

  Mijn trouwjurk heb ik bij een atelier laten maken in Nieuwegein. Alles mag je dan zelf kiezen. En de kosten vallen echt belachelijk mee. Anastasi heet het atelier.

  Als cadeautje om mee te geven aan de gasten hebben we pennen laten maken met onze achternaam en trouwdatum erin gegraveerd.

  Geniet van alle voorbereidingen het is echt een feestje!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s