Geen categorie

Floaten: De ultieme ontspanning?

Op websites van verschillende bloggers had ik er al over gelezen: floaten. Helaas was er tot voor kort in de omgeving van Assen (of eigenlijk in het gehele noorden) geen bedrijf die het aanbood. Maar sinds een paar dagen is LOFF in Assen geopend en ik mocht een floatcabine komen testen.

img_56821

Nu vragen jullie je natuurlijk af; wat is floaten? Op de website van LOFF vond ik de volgende uitleg:

Floaten is een unieke en effectieve manier om maximaal te ontspannen, pijn te verlichten en stress te verminderen. Zonder enige inspanning drijf je op zout water, in je eigen floatroom. In de floatroom komen lichaam & geest volledig tot rust, doordat er geen prikkels meer van buitenaf worden ervaren, zoals geluid, licht, zwaartekracht en temperatuurverschil. De floatroom zorgt voor een continue verwarming van de omgevingstemperatuur, die tevens gelijk is aan de lichaamstemperatuur. Hierdoor voelt het lichaam na een aantal minuten geen verschil meer tussen plekken waar het water het lichaam raakt en de plekken die boven het water uitkomen. Hierdoor krijg je het aangename gevoel, alsof je zweeft. Gun jezelf deze unieke en diep ontspannende ervaring.

Mijn ervaring:

Ik werd bij LOFF heel vriendelijk ontvangen door een paar dames en mocht plaatsnemen in de wachtruimte. Na een paar minuten kreeg ik een instructiekaart waarin uitgebreid wordt uitgelegd wat je moet doen tijdens het floaten.

img_56831

Nadat ik deze had doorgelezen werd ik begeleid naar de floatruimte en werden er wederom een aantal dingen uitgelegd en kon het floaten beginnen.

Na me volledig te hebben uitgekleed neem ik een korte douche en stap ik in de floatcabine. Wanneer ik er net instap klinkt er nog een rustig muziekje op de achtergrond, maar al snel gaat die uit. Het magnesium prikt trouwens erg in wondjes, dus het is wel verstandig om die even in te smeren met wat vaseline (wat ik overigens niet had gedaan). Eerst probeer ik het floaten zonder nek kussentje maar merk al snel dat ik de nekspieren niet helemaal kan ontspannen.

Wanneer ik weer lig en ook mijn oren onder water doe, merk ik al gauw dat het magnesium nogal prikt in mijn oren. Zo erg zelfs, dat dat alles is waar ik aan kan denken. Dus, hop, maar weer er uit, oordopjes in (die liggen voor elke klant klaar) en er weer in. Nu merk ik dat het ontspannen me iets beter af gaat.

Telkens als ik een beetje ‘indommel’ schrik ik weer een soort van wakker als ik ook maar het geringste geluidje hoor of met mijn kleine teen de wand aanraak. Dat compleet ontspannen is echt moeilijker dan ik dacht!

Na een uur in de floatruimte gaat er een rustig muziekje spelen. Dit betekend dat je tijd er op zit. Ik stap er voorzichtig uit en ga me lekker uitgebreid douchen. Tijdens het afdrogen zie ik dat mijn huid op de borst wat vlekkerig is en het jeukt een beetje. Dit ging gelukkig na een paar minuten weer over. Ik heb nou eenmaal een hele gevoelige huid. Na het floaten kreeg ik een lekker kopje thee en hebben we gepraat over mijn ervaring.

Er word aangeraden om het floaten meer dan één keer te doen, om je beter te kunnen ontspannen.

 

Ondanks dat ik niet in volledige ontspanning kwam vind ik het toch de moeite waard om nog eens te doen. Ik was de rest van de dag vrolijk en voelde me energiek. Al met al dus een goeie ervaring!

 

Een gedachte over “Floaten: De ultieme ontspanning?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s