Geen categorie

Photodiary Sicilië

Sicilië…

Nadat Rob en ik er 4 jaar geleden voor het eerst op vakantie zijn geweest ben ik een beetje verliefd.Op de natuur én op de cultuur. Wat is het er prachtig. Wat hou ik van het prachtige landschap en de sfeer van de idyllische stadjes. Helaas zit ons tweede tripje naar dit vakantieparadijs er al weer even op. Vandaag wil ik je door middel van foto’s laten zien hoe mooi het er is.

Toen Rob en ik een week voordat we op vakantie gingen er achter kwamen dat het in heel veel Europese landen slecht weer zou worden, hebben we besloten toch maar niet met de tent op vakantie te gaan. Toen we ook nog eens dé aanbieding zagen voor een week Sicilië, ging ons hartje een beetje sneller kloppen. Een week later zaten we in het vliegtuig op weg naar Lido di Noto.

Hotel Club Eloro, Lido di Noto

DSC_0374.JPG

Dit is het hotel waar we in verbleven. Hele basic kamers, wel lekker een zwembad en een privé strand. We verbleven er ‘all inclusive’. Het eten was gelukkig hartstikke lekker.

DSC_0381.JPG

Noto

DSC_0324.JPG

Noto lag op een kwartiertje rijden van het hotel. Noto geldt als een van de belangrijkste baroksteden van Italië en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De prachtige architectuur in deze stad is heel opvallend.

DSC_0336.JPG

DSC_0340.JPG

Etna

DSC_0245

De Etna is na de Stromboli (deze hebben wij bij ons vorige reis naar Sicilie bezocht én uit zien barsten) de actiefste vulkaan van Europa en een van de actiefste van de wereld. Zeer indrukwekkend, en zeker de moeite van het bezichtigen waard bij een bezoek aan Sicilie.

DSC_0224

Taormina

IMG_5448[1]

Op deze lijst van mooie plaatsen om te bezichtigen is Taormina mijn favoriet. Dit plaatsje ligt boven op een berg, en het is er prachtig!

Siracusa & Ortigia

IMG_5471[1]

Siracuse is een belangrijke havenstad op Sicilie. Oritgia is een eiland in de stad. Ortigia wordt doormiddel van drie bruggen verbonden met Siracusa. Helaas kan je daar geen goeie foto’s van maken, maar heb ik wel weer mooie foto’s van de stad gemaakt.

IMG_5476[1]

IMG_5499[1]

Hierbij het einde van mijn fotoverslag van ons weekje Sicilie. Naast de mooie steden die we hebben bezocht, hebben we ook erg genoten van de natuur en het strand. Een geslaagde vakantie!

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s