Geen categorie·Reizen

Vakantiestress: Inpakken

Het is bijna zo ver… De vakantie is bijna aangebroken, en wanneer dit artikel online komt zitten wij er lekker warm bij op Sicilië. Heerlijk! Toch komt er bij de voorbereiding van de vakantie een hele hoop kijken. Vliegtickets, paspoorten, alles thuis netjes achterlaten en natuurlijk inpakken! Ik ga je een aantal tips geven die al deze stress (gedeeltelijk) kunnen voorkomen.

Maak lijstjes

DSC_0447.JPG

Dit boekje is echt mijn holy grail als het op lijstjes aan komt. Hier schrijf ik per dag in wat ik gedaan wil hebben en kan dit dan aanvinken. Ik maak zo ongeveer overal lijstjes van. Boodschappen die we nog moeten doen voor onderweg, spullen die ik op het laatste moment nog moet inpakken en wat ik nog gedaan wil hebben voor vertrek. Dat voorkomt echt een hele hoop stress.

Regel dingen ruim van te voren

Zorg er bijvoorbeeld voor dat je de vliegtickets al uit hebt geprint, en de datum op je paspoort hebt gecontroleerd. Ook regelen we altijd een poos van tevoren oppas voor onze huisdieren.

Pak in volgens een inpaklijst

Er zijn verschillende websites waarop je een inpaklijst kan maken. Ik vind deze site erg prettig. Je moet een aantal vragen invullen over het land waar je heengaat, het type vakantie, met hoe veel personen je gaat en wat voor type verblijf je hebt en je inpaklijst wordt naar je toe gemaild. Op deze manier kan je goed nadenken over alles wat je graag mee wil en zie je vaak ook dingen waar je zelf eerst niet aan gedacht hebt, maar die toch wel erg handig zijn.

Bedenk je ook altijd wat voor type vakantieganger jij bent. Ik kan bijvoorbeeld niet uren zonnen, tenzij… ik een goed boek mee heb. Ook ben ik er achter gekomen op de vorige vakantie naar Sicilië dat je daar prachtig kan snorkelen. Dus die gaat ook zeker mee in de koffer!

Denk van te voren goed na welke kleding je mee wil

Ik stond ongeveer een week terug al voor de spiegel allerlei setjes te passen, zodat ik precies weet wat ik me wil nemen en wat allemaal leuk bij elkaar staat. Aangezien wij de zon op gaan zoeken zijn het veel korte broeken, hemdjes en jurkjes. Denk er ook over na dat het op sommige plekken ’s avonds kan afkoelen. Dan is een vestje of trui ook altijd wel heel prettig.

Wat gaat er allemaal mee in je toilettas

DSC_0448.JPG

Als echte beauty lover móest ik dit onderwerp even aansnijden, omdat ik een paar hele leuke tips heb.

  • Op vakantie gebruik ik vaak een dag en nachtcrème in één, omdat ik overdag toch altijd zonnebrandcrème op doe.
  • Bij the Bodyshop heb ik laatst heerlijke aloë vera gel gekocht voor op het gezicht, dit werkt heerlijk verkoelend als je de hele dag in de zon bent geweest.
  • Ik vind het toch altijd wel leuk om wat make-up te dragen als we een dagje een stad gaan bezoeken maar wil toch ook wel beschermd blijven tegen de zon. Lush verkoopt zonnebrand in poedervorm. Ideaal om je gezicht te blijven beschermen gedurende de dag.
  • Tijdens mijn vakantie blijf ik vaak gewoon mijn favoriete shampoo en conditioner gebruiken, ik giet dit soort dingen allemaal in kleine reisflacons. Deze kun je leeg kopen bij bijvoorbeeld de drogist. Ook voor crèmes en lotions vind ik dit handig.

voor de rest zijn de tips vrij standaard. Neem altijd een goeie deodorant, zonnebrandcrème en aftersun mee en vergeet ook je EHBO-kitje niet.

Zorg dat al je elektronische apparaten opgeladen zijn

En vergeet vooral de oplader of extra batterijen niet! Niks is irritanter dan een lege batterij in je camera als je nog een halve vakantie in het vooruitzicht hebt. Ik zorg er altijd ruim van tevoren voor dat alles opgeladen en ingepakt is. Scheelt een hoop gedoe op het laatste moment.

DSC_0449.JPG

Ik hoop dat ik jullie met deze tips een beetje op weg heb kunnen helpen naar een zorgeloze vakantie. Veel reisplezier!

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s