Afvallen

Cambridge dieet update #3: Afbouwen/opbouwen

Na zeven weken heel dieten was ik het eigenlijk wel zat. Ik hield het niet meer vol, had erg veel last van lusteloosheid en begon bij te eten. Mijn lichaam gaf aan dat het genoeg was en daar heb ik naar geluisterd.

Jullie vragen je nu vast af: Wat is de eindstand en heb je je streefgewicht bereikt. In de vorige update kon je lezen dat ik na 6 weken op het gewicht van 76.8 zat en dat mijn doel was om in nog eens 2 weken de 75 KG te bereiken. Dit is helaas niet gelukt, omdat ik toch eerder ben begonnen met het opbouwen naar normale voeding. Ben ik hier heel rouwig om? Het antwoord is simpel; nee. Ik ben tevreden met hoe ik er nu uit zie en geniet er enorm van dat ik weer ben begonnen met eten. Tot op de dag van vandaag ben ik nog steeds 76.8 KG, dus dat maakt dat ik me er echt tevreden over voel.

Ik ben nu al 1,5 week bezig met het eten weer opbouwen. In principe werkt het opbouwen zo: Je bouwt op in 6 weken. Elke week voeg je wat meer calorieën toe en elke week laat je een Cambridge product staan. In week 1 eet je nog drie producten, in week 2 nog twee en in week 3 nog maar één. Omdat ik over een paar dagen op vakantie ga ben ik iets sneller aan het opbouwen. De eerste week heb ik in zes dagen gedaan, week twee en drie doe ik in 5 dagen elk. Ik zit nu in week twee. Ik bouw dus ook heel langzaam weer de koolhydraten op. Ik moet eerlijk toegeven dat ik me niet helemaal aan het programma hou. Ik eet vaak wat extra. Zo mag je eigenlijk nog geen fruit in deze fase, maar dit neem ik sinds dit weekend wel weer. Ik smachtte er zo ontzettend naar. Ook neem ik vaak wat nootjes en een bakje yoghurt extra. Niet een hele grote ramp, maar ook niet zoals het voorgeschreven wordt.

IMG_5394[1]

Ik ben zo veel mogelijk aan het experimenteren met goed en gezond voedsel. Ik maak allerlei mooie recepten en bereid mijn eigen ‘broodbeleg’ in de vorm van huisgemaakte humus en groentespreads. Heerlijk!

IMG_5376[1]

Laatst was ik me aan het voorbereiden voor een etentje, toen ik in de spiegel keek. Pas toen keek ik eens echt goed naar mijn lichaam, en besefte me hoe goed ik er nu uit zie. Vooral als je na gaat dat ik 2 maand geleden nog ruim 10 KG zwaarder was. Sorry voor de crappy kwaliteit foto.

De angst blijft echter wel. Ik ben zo ontzettend bang om weer aan te komen! Ik besef me wel dat als ik gezond eet, het heus niet zo’n storm zal lopen, maar het is eng. Echt eng… Ik wil niet meer terug naar waar ik was. Ik voel me goed in het lijf waar ik nu in zit. Tot zo ver, hoe het nu gaat. Ik hou jullie op de hoogte.

 

 

3 gedachten over “Cambridge dieet update #3: Afbouwen/opbouwen

  1. Ik ben sinds maandag ook begonnen met cambridge 800 alleen ik voel me vandaag echt slap net of ik geen kracht heb,herken je dat ook? En hoe is het nu ondertussen met je? Ik ben zo bang voor jojo maar weet nu eff geen andere uitweg.

    Like

    1. Ja heel herkenbaar. Ik had het vooral op het laatst. Ik ben blij met dr verloren kilo’s maar zou het niet snel weer doen. Heb echt heel lang nog last gehad van mijn darmen.. Net terug van vakantie en ietsje aangekomen. Dus vanaf vandaag weer even streng zijn voor mezelf!

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s