boeken

Boekrecensie: Honolulu King – Anne-Gine Goemans

Het is weer tijd voor een boekrecensie! Ik las weer een boek uit, waar ik jullie graag meer over wil vertellen.

Op de blog van Miss Lipgloss las ik een artikel over haar favoriete boeken van het moment. Hier schreef zij ook vol enthousiasme over dit boek. Aangezien we vaak dezelfde smaak hebben in boeken, besloot ik hem ook te kopen.

DSC_0385.JPG

In het boek ‘Honolulu King’ is Hardy (een oude Indische man) de hoofdpersoon. Nadat Hardy in zijn jeugd van Indonesie naar Nederland verhuisde richtte hij in Nederland een band op: de Honolulu Kings. Hij besteed zijn dagen aan het runnen van een Indische toko, samen met zijn kleindochter Synne. Zijn vrouw is dementerend en leeft in een verzorgingstehuis. Samen met zijn vrienden willen ze hun oude band de ‘Honolulu Kings’ weer nieuw leven inblazen. Terwijl dit zich allemaal afspeelt in Hardy’s leven, besluit hij zich ook nog eens aan te sluiten bij een vrijmetselarij, om in de voetsporen van zijn vader te kunnen treden. Bij de vrijmetselarij openbaart Hardy een groot geheim uit zijn jeugd. Als hij er op een dag ook nog eens achterkomt dat er een Japans restaurant is geopend in het pand tegenover de Toko, staat zijn hele leven al helemaal op stelten.

Dit boek is zo onwaarschijnlijk goed geschreven. Ik kon niet meer stoppen met lezen, en moest weten hoe het Hardy verder verging. Ik voelde zo’n ontzettend medeleven voor deze lieve oude man.

Het boek is niet alleen heel erg vermakelijk, maar je kan er ook daadwerkelijk een hele hoop van leren. Nadat het boek uit was, ben ik me eens gaan verdiepen in wat zich allemaal in Indonesië afspeelde in de tweede wereldoorlog. Door de passages in het boek, waar Indische mensen vertellen over de oorlog, was ik diep geroerd.

De verhaallijn van Hardy wisselt zich af met die van Synne. Mede daarom is het, als jonge vrouw zijnde, een prettig boek om te lezen.

DSC_0388.JPG

Hier boven zie je een passage uit het boek. Hierin wordt het verdriet dat Hardy om zijn vrouw heeft zo goed weergegeven. Ik moest er een traantje bij wegpinken. Het boek is gevuld met mooie quotes die je aan het denken zetten. Daar hou ik van.

Zwakke punten? Ik kon ze eerlijk gezegd niet echt ontdekken.Daarom krijgt dit boek van mij een dikke 9,5.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s