review

MUA Romantic Effloresence

DSC_0352.JPG

MUA oftewel Makeup Academy is een budget merk dat vooral bekend staat om haar mooie oogschaduw palletjes. Bij de Kruidvat vond ik dit mooie palletje met koele tinten zoals paars, roze, grijs en één hele mooie warme accent kleur. Aangezien ik niet zo heel veel koelere palettes heb besloot ik voor deze kleurencombinatie te gaan.

MUA Romantic Efflorescence

DSC_0357.JPG

De verpakking ziet er prima uit. Wel een beetje goedkoop, maar laten we niet vergeten dat dit palletje maar €5,99 kost. Daar krijg je maar liefst 12 kleuren voor. Dat is omgerekend €0,50 per kleurtje.

In het bakje zit een kwast met twee kanten. Deze ga ik hoogstwaarschijnlijk niet gebruiken omdat ik kwasten met sponsjes helemaal niet handig vind werken.

DSC_0353.JPG

DSC_0354.JPG

Op de achterkant zie je de kleuren met de namen van de kleuren er bij beschreven. Aan de andere kant vind je de lijst met ingrediënten en de houdbaarheid. Bij ‘droge’ producten geloof ik niet echt in die houdbaarheid. Als je ze hygiënisch en met schone kwasten gebruikt kunnen ze vaak veel langer mee dan 12 maanden.

DSC_0358

DSC_0362

Hierboven zie je de 6 kleuren links in het palette en de bijbehorende swatches. De structuur van de oogschaduws is vrij zacht, maar toch een stuk poederiger dan mijn wat duurdere oogschaduws. Ik merk hierbij dat de shimmers romiger zijn dan de mattes.

DSC_0359.JPG

DSC_0364

Hier boven zie je de rechter 6 oogschaduws en bijbehorende swatches. Ik vind de kwaliteit echt heel wisselend wat betreft pigment. Zo is de kleur rechtsboven heel gepigmenteerd en de kleur midden boven een heel stuk minder.

Mijn oordeel

DSC_0369

DSC_0370

Hier boven zie je de subtiele look die ik met het pallet gemaakt heb. Ik ben begonnen met Mesmeric van wenkbrauw tot wimper rand aan te brengen, en wat extra in de arcadeboog. Daarna heb ik met de kleur Lavish de arcadeboog wat extra aangezet. Helaas viel deze kleur behoorlijk weg. Vervolgens heb ik met Siren de buitenste ‘V’ en de arcadeboog nog iets meer aangezet en heb ik deze ongeveer tot een kwart van mijn bewegende ooglid geblend. Op de binnenkant van het bewegende ooglid bracht ik Reveal aan.

Om vooral blauwe ogen er echt uit te laten springen is het ook heel mooi om Fiery aan te brengen onder de onderste wimper rand. Ik had dit gedaan maar krijg helaas altijd traanogen als ik daar oogschaduw aanbreng.

In acht nemend dat dit palette maar €5,99 kost vind ik het van een redelijke kwaliteit. De kleuren blende wat stroef en je hebt echt enorm veel ‘fall out’. Wel vind ik de kleuren heel mooi, dus met een beetje geduld kan je er hele leuke gevarieerde looks mee maken. Ik ben zeker van plan om er wat vaker mee te gaan experimenteren, maar ik denk ook dat er in deze prijscategorie wel betere paletten te koop zijn.

Hebben jullie nog tips voor budget paletten met mooie koele tinten?

 

2 gedachten over “MUA Romantic Effloresence

  1. Mooi pallete lijkt mij dit. Ik hou zelf ook van subtiel en ik vind je look echt heel mooi staan! Ik heb zelf eigenlijk geen tip voor een andere budget optie. Ik heb er een paar, maar ik zou ze niet echt aanraden. Ik ben nu wel heel nieuwsgierig naar deze!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s