beauty·review

NYX Soft Matte Lip Cream in San Paolo

NYX is een merk dat ik de laatste tijd echt heb ‘ontdekt’. Ondanks dat veel bloggers en vloggers het al gebruikten, had ik er tot voor kort nog nooit iets van gekocht. Nu gebruik ik sommige producten dagelijks. De producten van NYX zijn heerlijk betaalbaar en vaak echt van hoge kwaliteit. Daar komt ook nog eens bij kijken dat ze het sinds een jaar ook verkopen bij de Douglas hier in de stad, dus dat je producten ook daadwerkelijk kunt bekijken en swatchen voor je ze koopt. Al met al wordt mijn verzameling aan NYX producten dus ook steeds groter.

Vandaag wil ik je graag deze lip cream laten zien. Zoals je aan de titel al ziet is hij mat, wat momenteel natuurlijk erg in de mode is. Ik verwachtte dat de substantie hetzelfde zou zijn als een liquid lipstick, en na mijn slechte ervaring daarmee wist ik niet zeker of ik het nog eens wou proberen bij een ander merk. Toch trok deze kleur mij zo erg, dat ik hem wel mee moest nemen.

DSC_0345.JPG

NYX Soft Matte Lip Cream

Je kan bij Douglas kiezen uit 16 verschillende kleuren van de lip cream. Ik koos voor de kleur San Paulo omdat dit een kleur is die ik nog niet in mijn collectie heb, en die me erg mooi lijkt. Er staan inmiddels nog een paar kleuren op mijn verlanglijstje, maar die zijn steeds uitverkocht of worden gewoon heel slecht aangevuld. De lip cream kost €7,50. Koopje als je het mij vraagt.

DSC_0349.JPG

Zoals je hierboven ziet zit er een klein borsteltje op. die handig en precies kan werken. Ik hoorde dat er alleen heel erg weinig kleur op het borsteltje komt omdat hij te ‘schoon’ wordt als je hem uit de flacon haalt. Je moet inderdaad wel een paar keer dippen om de gewenste kleurintensiteit te bereiken.

Dit zegt de website van Douglas over het product:

The Soft Matte Lipcream van NYX is geen lipgloss en ook geen lipstick, deze matte lipcream is een nieuwe soort lipkleur die zijdezacht aan te brengen is en een matte finish geeft. De Soft Matte Lip Cream blijft lang zitten en is, in tegenstelling tot sommige andere matte lipstick formules ook nog eens hydraterend.

Mijn oordeel

Op de foto hier boven zie je links mijn lippen zonder product en rechts mijn lippen met de lip cream. Wat een leuke kleur! Echt helemaal mijn ding. Hij is niet super schreeuwerig opvallend maar ook niet te braaf.Ik ka hem niet helemaal beschrijven, maar laat ik een poging wagen. Ik zou hem beschrijven als een donkerder roze/koraal kleur. Hij wordt inderdaad prachtig mat. Ik dacht in het begin dat hij wat ‘vochtig’ blijft maar na een kwartier wordt hij toch aardig droog. Gelukkig niet droog niet op een vervelende manier. Mijn lippen voelen niet kurkdroog en trekkerig aan, maar lekker zacht. Je kan hem ook mooi egaal aanbrengen en mocht je het nodig vinden, de kleur opbouwen.

DSC_0341

Hierboven even een grote foto van de lip cream op mijn lippen. Zoals je ziet trekt hij helaas wel wat in de fijne lijntjes, dat is dan ook meteen het grootste minpunt. Een ander klein minpunt vind ik de houdbaarheid op de lippen. Hij blijft afgeven als ik drink of eet (en drink nogal wat water weg op een dag) dus vervaagt ook vrij snel.

Al met al ben ik erg tevreden over dit product en ga ik ze zeker in andere kleuren aanschaffen. Heel mooi!

Hebben jullie deze lipstick al eens gebruikt? Welke kleuren kan je me aanraden?

13 gedachten over “NYX Soft Matte Lip Cream in San Paolo

  1. Fijne review! Toevallig heb ik er vorige week ook een review over geschreven. Bij mij accentueert hij ook de droge velletjes, zo jammer! Hij blijft inderdaad niet erg lang zitten en bij mij dekt hij helaas ook niet super…

    Like

  2. Door jouw blog heb ik vandaag ook het NYX-meubel maar eens goed bekeken. Ik heb 2 soft matte lipcreams meegenomen; Milan en Antwerp en ik vind ze prachtig! Bedankt voor de tip!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s