beauty·review

Embryolisse Lait-Crème Concentré

Ik was al een tijdje op zoek naar een goede dag en nacht crème. Voor overdag gebruik ik nog steeds de Enzymion van Lush die ook nog uitstekend bevalt, maar wel enorm aan de prijs is.Bij verschillende bloggers en vloggers was ik de Embryolisse Lait-Crème Concentré al tegengekomen. Ook gebruiken heel veel bekende make-up artists en modellen deze creme. Dat heeft zeker mijn nieuwsgierigheid gewekt.

DSC_0275

Wat ik zoek in een goeie creme

Ik heb een gemengde huid die op de t-zone echt heel vet kan worden. Tussen mijn wenkbrauwen is het daarentegen soms heel schilferig droog. Dus hij moet er niet voor zorgen dat mijn huid nog vetter word maar hij mag ook niet uitdrogen natuurlijk. Rondom mijn kin heb ik wat last van acne, daarvoor gebruik ik wel aparte producten zoals Crease Lightning van Lush maar het mag de acne niet verergeren.

Embryolisse Lait-Crème Concentré

DSC_0277

De Embryolisse Lait-Crème Concentré  is een verzorgende en hydraterende crème voor alle huidtypen. Je kan hem voor €18,50 kopen in verschillende webshops. Ik heb die van mij bij de Douglas gekocht (daar krijg ik nog extra korting met mijn klantenkaart). In de tube zit 75 ML product, wat behoorlijk veel is. Zoals je hierboven ziet zit hij in een witte tube. De tube is niet van plastic maar van een soort metaal (net zo als bij zalven).

INGREDIËNTEN
AQUA, PARAFFINUM LIQUIDUM, STEARIC ACID, GLYCERYL STEARATE, TRIETHANOLAMINE, CERA ALBA, CETYL PALMITATE, BUTYROSPERMUM PARKII, STEARETH-10, POLYACRYLAMIDE C13-14 ISOPARAFFIN, LAURETH-7. PROPYLENE GLYCOL, HYDROLYZED SOY PROTEIN, ALOE BARBADENSIS, 1,2-HEXANEDIOL, CAPRYLYL GLYCOL, TROPOLONE, PARFUM

Op de foto hier onder zie je de crème op mijn huid. Hij is vrij dik maar smeert heel soepel uit. Dat kleine beetje op de foto links is meer dan genoeg voor je hele gezicht.

Deze site zegt er het volgende over:

Al decennialang is Lait Crème Concentré favoriet bij dermatologen en visagisten omdat het de huid kalmeert en een zacht satijnlaagje achterlaat wat een ideale basis is voor make-up. Niet voor niets ligt deze crème backstage bij alle shows in Parijs. De samenstelling vol natuurlijke ingrediënten is rijk aan vetzuren en vitamines die alle essentiële voedingsstoffen en hydratatie leveren voor een mooie huid. De hydrolipidelaag, de natuurlijke barrière tegen schadelijke invloeden, wordt zo effectief hersteld. De huid is gehydrateerd, gevoed en gerepareerd en voelt weer soepel, glad en elastisch aan. Make-up aanbrengen na gebruik van Lait Crème Concentré is gemakkelijk omdat het satijnlaagje de ideale basis is waardoor elke foundation prachtig zit.

Klinkt fantastisch, maar maakt de crème dit allemaal waar?

Mijn oordeel

Ik gebruik de crème nu een maand lang iedere avond, en soms ook ’s ochtends. Ik gebruik echt maar een klein beetje en masseer dit goed in de huid. Na een paar minuutjes voelt je huid echt heel zacht aan en plakt de crème niet meer. Je moet wel oppassen dat je er niet te veel van gebruikt, want dan blijft hij plakken en dat vind ik niet fijn voelen. Ik vind het lastig hem helemaal goed te beoordelen, want ik ben namelijk een paar maand terug weer begonnen met de pil, waardoor mijn huid sowieso stukken minder vet is en mijn acne bijna weg.

Doordat mijn huid zo zacht wordt brengt make-up inderdaad heel soepel aan, wat erg prettig werkt. Ook het droge plekje tussen mijn wenkbrauwen is zo goed als verdwenen.

Al met al vind ik het een prettige crème die ik zeker op ga gebruiken. Als hij op is zal ik waarschijnlijk ook weer een nieuwe kopen.

 

2 gedachten over “Embryolisse Lait-Crème Concentré

  1. Ik ben de laatste tijd helemaal in to nacht treatments. Deze lijkt me ook heel fijn. Meestal zeggen ze dat je een creme pas echt goed kunt beoordelen na 4 weken dus ik denk dat je mening zeker wel moet kloppen;)

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s