beauty·make-up

Kwasten en beatyblender wassen

DSC_0256Kwasten, ik gebruik ze iedere dag. Door het gebruik en doordat ze bij mij gewoon in een potje op de wastafel staan worden ze natuurlijk best snel vies (denk aan stof, huidschilfers en make-up resten). Daarom is het belangrijk om ze regelmatig een goeie wasbeurt te geven. Eigenlijk is het het beste om ze toch wel één keer in de twee weken te wassen. Maar ook ik maak me schuldig aan het niet wassen van mijn kwasten, het is al vaak als ik het één keer in de twee maand doe (OEPS). De kwasten waarmee ik vloeibare producten aanbreng, zoals foundation en concealer, was ik wel iedere week (meestal vlug onder de douche). Vandaag laat ik jullie zien hoe ik mijn kwasten uitgebreid was!

Stap 1:

DSC_0257.JPG

Leg een handdoek klaar, vul een teiltje (of kom) met warm water en een beetje milde shampoo. Het water moet niet te heet zijn. Hou ongeveer dezelfde temperatuur aan als waar je onder zou douchen. Ik gebruik babyshampoo, maar je kan in principe elke milde shampoo gebruiken. Zolang het geen hele heftige shampoo is, (zoals anti-roos, voor gekleurd haar etc.) zit je goed.

Stap 2:

DSC_0258.JPG

Leg al je kwasten in de kom en laat het ongeveer 15 minuten zo liggen. Zorg er voor dat vooral de haren van de kwast helemaal onder water staan. Na 15 minuten haal je de kwasten er uit, en dan is dit het resultaat. Vies water!

Stap 3:

DSC_0259

Vul de kom met schoon warm water, zonder shampoo en ga nu één voor één je kwasten wassen onder de kraan (lauwwarm). Bij de grote kwasten doe ik een beetje shampoo op de haren en wrijf er rustig doorheen, totdat er alleen nog schoon water af komt. Bij kleine kwasten doe ik een drupje shampoo in mijn handpalm en ga daar met de kwast goed doorheen, totdat je die ook goed schoon ziet worden. Spoel ze vervolgens goed uit en leg e in de kom met schoon water.

Stap 4:

DSC_0260.JPG

Haal vervolgens stuk voor stuk de kwasten uit het badje en controleer of ze echt goed schoon zijn en alle shampoo er uit is.

Stap 5:

DSC_0261.JPG

Droog de kwasten goed af met een theedoek en vergeet de handvatten niet. Wees heel voorzichtig met de haren (net zo als je met je eigen haren bent) en zorg dat ze niet alle kanten opstaan wanneer je ze laat drogen. Drogen doe ik altijd op de kop, zodat het vocht niet in de kwast loopt en het ijzeren deel dat de haren vast houdt niet gaat roesten.

De beautyblender:

De beautyblender is net weer een iets ander verhaal. Die was ik sowieso elke week. Ook bij deze is het handig om hem in een badje te laten weken. Daarna knijp je al het water er uit en doe je er flink wat shampoo op. Je laat de breautyblender zich helemaal vullen met de shampoo door er goed stevig in te knijpen. Daarna hou je hem onder de kraan en knijp je er weer in tot de shampoo er uit is. De vieze vlekken wrijf ik zachtjes over heen (zorg dat hij niet scheurt!) Je herhaalt deze handelingen totdat er alleen nog maar schoon water uitkomt.

Dat is hoe ik mijn kwasten en beautyblender was! Hoe vaak wassen jullie je kwasten?

4 gedachten over “Kwasten en beatyblender wassen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s