Huisdieren

Mijn leven met Noorse Boskatten

Toen Rob en ik net samen woonden mistte ik het leven met katten echt heel erg. Ik was opgegroeid met katten en er zo aan gewend dat ik altijd even kon knuffelen en aaien dat ik wel heel graag een kat waar wou. We hebben toen afgesproken dat we een kat zouden kopen nadat we op vakantie waren geweest. Maar toen kwam Vos op ons pad.

Dolenthousiast belde mijn zus me op een avond op. Een oud klasgenoot deed haar Noorse Boskat weg en wij moesten haar echt nemen. Zo gezegd zo gedaan et voila, daar was Vos.

DSC_0080.JPG

Vanaf het moment dat ik haar zag was ik verliefd. Wat een plaatje! Toen Vos bij ons kwam was ze 4 jaar (inmiddels in ons besje alweer 8). Naast dat het natuurlijk een schoonheid is, is ze ook nog eens de liefste kat die ik ooit heb gehad. Zo’n lief en zacht karaktertje.

Toen wij naar Assen verhuisden, kwamen we er al snel achter dat we een interesse deelden met onze onderburen: Noorse Boskatten. Zij bezaten er op dat moment twee en waren van plan één van beide te laten dekken voor een nestje. Als ze dan kittens zouden krijgen, zouden wij er één van kopen. En daar was Macey.

DSC_0048.JPG

DSC_0050.JPG

Deze foto’s zijn gemaakt toen ze ongeveer 7 weken oud was, toen is ze voor het eerst een uurtje op visite geweest om kennis te maken met Vos en ons huis. Wat een dropje he? Met het huis kennismaken ging goed, maar met Vos wat minder. Ze vinden elkaar helaas nog steeds niet lief.

Met 12 weken mocht ze bij haar mama weg en kwam ze bij ons wonen.

DSC_0085

Kijk nou wat een schatje!

DSC_0231

Wat echt leuk is om te zien is het verschil in karakter tussen Macey en Vos. Vos is veel zachter en rustiger, waar Macey eigenlijk een dikke sufkop en soms heel wild is. Macey is heel speelt en Vos eigenlijk helemaal niet. Macey is natuurlijk nog jong en Vos al best een oud besje.

Macey volgt je overal waar je heen gaat en is heel nieuwsgierig waar Vos heel relaxed is en niet alles hoeft te weten.

Maar het leukste moet nog komen: Macey apporteert! Ja echt waar. Ik gooi een balletje (of haar elastiekje of lollystokje) en ze komt hem terug brengen. Echt heel grappig.

DSC_0325.JPG

DSC_0394

Macey is inmiddels 2,5 jaar en ziet er zo uit. Wat een knapperd he?

DSC_0401.JPG

En dit is Vos. Zien jullie het verschil? Ik zeg altijd tegen mensen die ze niet uit elkaar kunnen houden: Macey heeft de M van Macey op haar voorhoofd.

Noorse Boskatten zijn wel even wat anders in onderhoud dan kortharige katten. Je moet ze vaak borstelen want de vacht klit heel snel. Daarbij is Vos zo kieskeurig dat ze alleen maar duur voer wil. Nu hoor ik je denken: ‘dan geef je haar toch gewoon goedkoop voer, dat eet ze uiteindelijk wel als ze niks anders krijgt?’. Maar niets is minder waar. We zijn een poos geleden overgestapt van Royal Canin naar andere brokjes, en we zagen Vos steeds magerder worden. Ze is van 4,5 naar 2,5 kg gegaan. Dat is bijna haar halve lichaamsgewicht. Toen we weer naar Royal Canin gingen kwam ze gelukkig heel snel weer aan. Momenteel geven we ze beiden Sanibelle. Dit merk heeft een veel betere prijs, en ze vinden het beiden erg lekker.

Oke, genoeg gekletst over mijn twee lieve katten. Grazy cat lady all the way!

3 gedachten over “Mijn leven met Noorse Boskatten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s