beauty·make-up

MAC Studio Fix Fluid

DSC_0210

Foundation, het blijft voor velen het moeilijkste make-up product. Niet alleen de goeie kleur kiezen is ontzettend lastig, maar ook het goed aanbrengen zonder strepen en vlekken. Het lastige vind ik dat veel drogisterij merken alleen maar foundations verkopen met een koele (roze) ondertoon, waar ik een warme (gele) ondertoon nodig heb. Tijd dus, voor een high-end foundation.

Vorig weekend ben ik naar de MAC counter geweest om me te laten adviseren over een goeie foundation voor mijn huid. Ik legde uit wat mijn problemen zijn, en wat ik zoek in een foundation. Ik vroeg om een goed dekkende foundation (om mijn rode wangen te bedekken) met een matte finish. Al snel kwam de verkoopster met deze foundation op de proppen. Ze probeerde op mijn kaaklijn twee kleuren: NC20 en NC25. NC20 was helaas uitverkocht, maar wel de juiste kleur voor mij. De verkoopster probeerde me toch nog even NC25 aan te smeren, maar daar ging ik niet mee akkoord. Ik ging naar huis met een tester van NC20 en bestelde deze later online op de website van MAC.

DSC_0212

De foundation kost €31, maar je moet het pompje er apart bij kopen voor 5 (!!!!!) euro, wat ik overigens echt belachelijk vind. Het pompje is ook nog eens, van niet al te beste kwaliteit. Toch vind ik het een stuk handiger werken met pompje, omdat je anders dus een heel groot gat hebt waar de foundation uit komt en je dus moeilijk kan doseren.

De foundation belooft het volgende:

 • Een medium tot volle dekking
 • Een matte finish
 • Lang houdend
 • Oil-control

De foundation is verkrijgbaar in heel veel verschillende kleuren. NC is met een gele ondertoon en NW is met een roze ondertoon.

Er zit een SPF in de foundation, wat voor mij niet echt een must is. Vaak ga je juist daarvan sneller glimmen.

DSC_0216

Op de foto hier boven zie je de lijst met ingrediënten.

DSC_0218

DSC_0219

Hier boven zie je de swatches. De foundation is vrij dik van textuur, wat ik altijd wel fijn vind.

Op de foto’s hierboven zie je links mijn gezicht met alleen maar dagcrème op. In het midden met alleen de foundation en rechts met de rest van mijn make-up.

Zoals je links heel goed kan zien zijn mijn wangen en de huid rondom mijn wenkbrauwen heel erg rood. Op de middelste foto zie je dat de foundation echt heel erg prima dekt.

Ik gebruikte drie pompjes foundation om dit resultaat te bereiken en gebruikte een buffer kwast van Zoeva. Drie pompjes klinkt als heel veel, maar er komt heel weinig foundation uit per pompje. Je kan zien dat hij ook echt super mat is. Ik heb hem alleen afgepoederd om hem ook echt mat te houden gedurende de dag.

Omdat de foundation vrij snel droogt kan je hem heel mooi opbouwen in laagjes. Ik heb twee laagjes aangebracht op de plekken waar ik iets meer dekking nodig heb.

Ik vind de kleur nog iets te donker, dus ik meng hem de volgende keer met een beetje lichte concealer. Na 2 zonnebankjes of een paar uurtjes zon, verwacht ik dat hij perfect met mijn huid matcht.

DSC_0233

Ik vind het resultaat echt heel erg mooi. Ik ga voor jullie op een rijtje zetten of hij ook echt doet wat hij beloofd:

 • Een medium tot stevige dekking: Helemaal waar. Met 1 laagje heb je een medium dekking, en na nog een laagje heb je een stevige dekking.
 • Een matte finish: Ook hier is geen woord over gelogen. Op de plekken waar ik normaal echt heel erg snel glim (neus en tussen de wenkbrauwen) is het mooi mat.
 • Lang houdend: 10 uur later kijk ik nog eens kritisch naar mijn gezicht. Omdat ik erg verkouden ben, ben ik wat rood rondom mijn neus en op mijn bovenlip (door het vele snuiten), maar voor de rest zit mijn makeup er nog perfect op.
 • Oil-control: Ik glans na 10 uur een heel klein beetje op mijn neus, maar voor de rest ben ik nog compleet mat.

Ik ben onder de indruk!

Wat vinden jullie van deze foundation?

 

4 gedachten over “MAC Studio Fix Fluid

 1. Wow misschien ben je nog niet helemaal tevreden over de kleur, maar ik vind het resultaat echt al heel erg mooi. Ik heb van mac nog geen foundation geprobeerd. Misschien moet ik dat toch maar eens doen. Hij dekt ook echt goed!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s