beauty·make-up

Sleek Matte Me

DSC_0193

Liquid Lipsticks zijn op dit moment wel dé trend in de cosmetica wereld. Iedereen wil mooie matte lippen, en de lipstick moet wel de hele dag blijven zitten. Ik heb nog nooit een Liquid Lipstick getest en de voornaamste reden daarvan is dat ik niet van het gevoel van hele droge lippen hou. Maar op matte lipsticks ben wel ik dol. Reden genoeg dus, om er eens één te testen.

DSC_0191

Ik koos voor deze ‘nude’ roze variant van het betaalbare cosmetica merk Sleek. Ik had al een aantal mooie kleuren gespot op de website, en nadat ik ze op mijn hand ‘geswatched’ had, koos ik voor deze kleur. Ik ben gek op dit soort nude roze kleuren. Je kunt ze vaak met heel veel verschillende make-up looks en outfits combineren.  Je kan alle kleuren op verschillende webshops kopen voor €6,99.

DSC_0195.JPG

Hierboven zie je een foto van de lipstick geswatched op mijn pols. Hij is vrij romig van textuur maar droogt na zo’n 30 seconden mat op. Je moet dus snel werken wil je je hele lippen mooi en egaal hebben.

DSC_0204

DSC_0205

Op de foto’s hierboven zie je de vorm van de applicator. Niks mis mee zou je denken, maar niets is minder waar. Hij is ontzettend stijf en buigt helemaal niks mee, waardoor aanbrengen echt heel erg lastig is. Een andere vorm, en een meer buigzame applicator zou een stuk handiger zijn geweest.

Hierboven zie je links mijn lippen zonder iets er op en rechts mijn lippen met de Sleek lipstick. Zoals je rechts kan zien is het resultaat niet echt heel mooi. De kleur is prachtig, maar de sneldrogende formule werkt niet echt mee. Doordat het zo moeilijk aanbrengen is met die rottige applicator, droogt de lipstick al voordat je klaar bent met je hele lippen. Daardoor staan er kale plekjes.

Nadat ik het volledig heb laten drogen heb ik nog een laagje aangebracht, maar dat is al helemaal geen doen. De applicator neemt de lipstick die al op je lippen zit voor een heel groot gedeelte weer mee, waardoor je nog meer kale plekjes krijgt. Je kan hem dus niet opbouwen.

Ik ben er laatst mee uit eten geweest en de duurzaamheid valt eigenlijk ook heel erg tegen. Na het etentje was de lipstick eigenlijk compleet verdwenen.

DSC_0201

Na het eerste laagje voelen mijn lippen nog niet perse heel erg droog aan, maar na het tweede laagje wordt het echt heel droog en krijg ik een enorm strak en trekkerig gevoel. Als je de foto hierboven ziet, begrijp je vast wat ik bedoel.

Nee, dit product is het helaas niet voor mij. Doe mij dan maar liever zo’n lipstain van bijvoorbeeld ‘L oreal. Daar overheen kan je tenminste een lippenbalsem dragen, waardoor je lippen niet compleet uitdrogen.

 

 

 

3 gedachten over “Sleek Matte Me

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s