beauty

Biotherm Biosource balm-to-oil VS. Clinique take the dat off

Ik gebruik sinds een tijdje Take the day off van Clinique als mijn dagelijkse make-up remover en ben er erg enthousiast over. Ik kocht hem bij de Bijenkorf, die opheffingsuitverkoop had (25% korting, yay!), tegelijkertijd met Biotherm balm-to-oil. Toen ik zag dat de substanties vrijwel gelijk zijn werd ik heel benieuwd of de werking dat ook is.

DSC_0089.JPG

Clinique take the day off

Deze crème heeft een unieke textuur en verandert in een satijnzachte reinigingsolie, zodra hij in de huid wordt gemasseerd. Op die manier worden alle onzuiverheden, de meest hardnekkige make-up en restanten van zonnebrandcrème effectief verwijderd. De huid voelt na gebruik ongelooflijk zacht, fris en comfortabel aan.

Take the Day Off Cleansing Balm is geschikt voor alle huidtypen en zorgt voor grondige reiniging van gezicht en ogen, zonder de vochtbarrière van de huid te schaden. bron

Hij verwijderd efficiënt je make-up. Eigenlijk doet hij geheel wat hij belooft. Soms vind ik wel dat hij wat lastig mijn mascara verwijderd, dus daar gebruik ik het liefst eerst even een aparte oog make-up remover voor. Daarna masseer ik hem met mijn vingertoppen in op mijn hele gezicht. Vervolgens haal ik alles er met een washandje met warm water weer af. De substantie is een dikke balsem die wanneer hij warm wordt (tussen je handen) veranderd in een olie. Hij is makkelijk weer te verwijderen met water en laat dus geen vette waas achter. Er zit in de pot 125 ml product. Best wel veel, want je hebt er maar een klein beetje van nodig.

Je kan clinique take the day off kopen bij Douglas voor €27,95

DSC_0096.JPG

Biotherm Biosource balm-to-oil

De reinigingskracht van een olie én de hydratatie van een verzorging. Dankzij een unieke balsem-textuur die verandert in zijdeachtige olie, zorgt Biosource Balm-to-Oil voor een diepe reiniging van zelfs de meest zware waterproof make-up.
Te gebruiken op het gezicht en de ogen. bron

Ook deze doet alles wat het beloofd. Ik gebruik hem precies hetzelfde als de Clinique. Ook hier masseer ik het in met mijn vingertoppen om het vervolgens met een warm washandje er weer af te halen. Werkt eigenlijk wel net zo fijn. En het heeft nog een pluspunt, het laat mijn huid zachter achter wanneer ik de Clinique heb gebruikt. Ook dit is een vrij dikke balsem die veranderd in olie wanneer je de huid er mee insmeert (de naam zegt het al). Ook deze is met water weer te verwijderen en laat ook geen vet laagje achter. In de pot zit 125 ml product, net zo als bij de Clinique.

Je kan Biotherm Biosource balm-to-oil kopen bij Douglas voor €26,95

DSC_0092

Biotherm Biosource balm-to-oil VS. Clinique take the dat off

Op de foto hier onder zie je de beide reinigers in de pot. Zoals je ziet is de substantie vrijwel gelijk. Waar de Clinqiue compleet geurloos is heeft de Biotherm een heel subtiel geurtje die ik niet echt kan definiëren. Niet vies, maar ook niet heel lekker.

DSC_0097.JPG

Opde foto’s hier onder zie je links Clinique en rechts Biotherm. Zo kan je goed de substanties zien. Erg romig, en wanneer je het uitsmeert een dikke olie. Echt weinig verschillend.

DSC_0098

DSC_0100

Zoals altijd kan er maar één de winnaar zijn. Ik vind ze allebei echt heel erg fijn, en er zit qua prijs ook weinig verschil in. Toch zou ik als ze beide op zijn de Biotherm weer kopen, omdat ik het idee heb dat deze mijn huid net even wat zachter maakt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s