Geen categorie

Feestelijk opgemaakte ogen met drogisterij en budget merken

Voor de feestdagen kan het leuk zijn om je net even dat beetje extra feestelijk op te maken. Zelfs voor de meiden die weinig makeup dragen is het leuk om extra uit te pakken met een mooie oog look. Voor deze look gebruik ik allemaal ‘budget’ drogisterij merken.

Vandaag laat ik je zien hoe je deze look maakt.

DSC_0131

Ik gebruikte de volgende kwasten in mijn oog look. Van boven naar beneden:

  1. Ecotools Correcting Concealer
  2. Zoeva 223 Petit Eye Blender
  3. ELF Smudge Brush
  4. ELF Professional Blending Brush
  5. ELF Small Angle Brush

DSC_0149.JPG

Als ik mijn foundation etc. heb aangebracht op mijn gezicht begin ik altijd pas met het opmaken van mijn ogen. Sommige mensen vinden het prettiger om te beginnen met de ogen.

Ik begin altijd met een primer op mijn oogleden. Als die is opgedroogd ga ik verder met een lichtbruine oogschaduw. Deze stap is eigenlijk heel belangrijk voor elke oog look. Zo kan je de kleuren die je daarna gebruikt goed vervagen en blenden. Ik breng deze kleur aan met een kwast 4 over mijn gehele bewegende ooglid en in de ‘crease’ (in de plooi tussen je arcade boog en het bewegende ooglid).

DSC_0147.JPG

Ik gebruik de tweede kleur van boven aan de linker kant uit het makeup Revolution Ultra Eyeshadow Pallet. 

Vervolgens pak ik kwast 2 en breng ik deze mooie oranje kleur aan in mijn ‘crease’ en in mijn buitenste ooghoeken. Dit mag je best een beetje slordig aanbrengen want je moet het geheel straks toch nog helemaal blenden.

DSC_0154.JPG

Ik gebruik de kleur Orange Ochre van H&M.

Uit dit mooie oogschaduw palletje pak ik met kwast 3 de zilveren kleur links, en breng dit met deppende bewegingen aan op het bewegende ooglid. Richting de buitenkant van mijn oog vervaag ik het een beetje, zodat je de oranje kleur ook goed blijft zien. Dit is een crème oogschaduw en dus heel goed gepigmenteerd, maar ook iets lastiger te blenden.

DSC_0152

Ik gebruik de kleur links uit het MUA Metallic Eye Palette.

Deze kleur pak ik ook weer op kwast 2 en hiermee ga ik de buitenste ooghoek en de crease wat meer diepte geven. Nu zorg ik dat alles mooi samen blend zodat er geen harde lijnen meer te zien zijn. Zorg dat je hem niet zo hoog aanbrengt dat de oranje kleur niet meer te zien is.

DSC_0156.JPG

Ik gebruik de kleur Russet Rose van H&M.

Als laatste kleur oogschaduw breng ik deze mat zwarte kleur aan met kwast 2. Alleen heel lichtjes in de buitenste ooghoek en tot halverwege mijn crease, om nog wat meer diepte te creëren. Dit blend ik vervolgens goed uit met kwast 1.

DSC_0148.JPG

Ik gebruik de kleur rechts onder van het Makeup Revolution Ultra Eyeshadow Pallet.

Om het geheel af te maken teken ik een winged eyeliner met kwast 5 en de Maybeline Eyestudio Lasting Drama Gel Eyeliner in het zwart. Een beetje zwarte mascara op de wimpers en je bent ‘good to go’!

DSC_0151.JPG

DSC_0137

Omdat ik een beetje afhangende ogen heb gebruik ik nooit oogschaduw onder mijn ogen. Dit kan jij natuurlijk wel doen. Breng dan een klein beetje van de oranje oogschaduw aan op de onderste wimper rand met een dun kwastje. Aan de buitenkant kan je met het zelfde kwastje nog wat zwarte oogschaduw aanbrengen .

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s