Geen categorie

Say hello to my new friend!

DSC_0193

Afgelopen zaterdag was ik met Rob in de Tuinland om een kerstboom uit te zoeken. Aangekomen bij de dierenafdeling was ik niet meer weg te slaan bij al die super schattige hamsters. Uiteindelijk zijn weg met kerstboom, en zonder hamster weer huiswaarts vertrokken. Mijn hart zei; doen, maar mijn verstand zei dat al die dieren in de dierenwinkel best wel zielig zijn, en wil ik dat ‘leed’ echt sponsoren? Maar na een nachtje slapen was ik er toch echt uit, ik wil een hamster!

Dit schattige exemplaar kochten we uiteindelijk niet bij Tuinland, maar bij dierenwinkel Jumper, en het prachtige roze hok kochten we bij outlet store Maxx. Het is een Russische (???) Dwerg Hamster, waarvan ik achteraf hoorde dat ze een stuk minder lieve karaktertjes hebben dan goudhamsters (oeps).

 

Eenmaal thuis aangekomen maakten we het hok in orde en wouden we de hamster (inmiddels Poependonsje gedoopt) in zijn hokje zetten, waarop hij ontzettend begon te krijsen! Zo’n geluid had ik nog nooit gehoord, en ook niet verwacht bij zo’n schattige hamster. Na wat research kwam ik er achter dat hamsters dit geluid maken uit angst.

Als kind hebben mijn zus, broertje en ik ook alle drie een hamster maar ik kan me niet meer precies herinneren hoe het tam maken verliep.

Ik haal Poependonsje nog niet uit zijn kooi maar laat hem elke dag even aan mijn hand snuffelen en iets uit mijn hand eten. Ik denk dat je het rustig op moet bouwen om hem niet bang te maken.

DSC_0198

Zoals je op de foto kan zien vinden mijn twee katten Poependonsje ook mega interessant. Als ik er niet bij bent staat het kooitje dan ook hoog en droog boven op de kast.

Als iemand nog tips heeft voor deze leek in het opvoeden van een hamster, hoor ik het graag!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s