Geen categorie

Dé tip voor een goeie weerstand

Je kent het wel, de winter komt er aan, het wordt kouder en je wordt steeds verkouden. Dit is iets waar ik tijden last van heb gehad, ik was soms wel 6 keer in het jaar verkouden. Zo ontzettend vervelend! Maar dat was allemaal afgelopen nadat ik dít magische kwartet ontdekte…

DSC_0151.JPG

Ingredienten & recept:

Halve citroen

2 plakjes gember

Theelepeltje kaneel

Theelepel honing

Knijp de citroen uit boven een mok of glas. Schil de gember en voeg dit samen met de honing en de kaneel toe aan het citroensap. Even goed roeren voordat je er kokend water overheen giet, et voila!  Een kind kan de was doen.

DSC_0152

Door dit elke ochtend te drinken, ben ik al een aantal maand niet meer verkouden geweest.

Hieronder zal ik jullie beschrijven wat de bestanddelen voor je lichaam doen, en waarom het dus echt goed is voor je weerstand.

Gember

Gember heeft anti-bacteriële en anti-virale eigenschappen. Door het consumeren van gember kan om als voorbeeld te noemen je griep sneller genezen. Tevens is het aangetoond dat gember de groei van heliobacter pylori remt. De heliobacter pylori is een bacterie die bij de mens in de maag voorkomt. Deze bacterie kan bij sommige mensen maagkanker veroorzaken. Er zijn nog een aantal andere bacteriën die gevoelig zijn voor gember. bron

Citroen

Citroen is rijk aan vitamine c en flavonoïden, deze stoffen zorgen voor het versterken van het immuunsysteem. bron

Kaneel

Hier is nog reden waarom kaneel gezond is. Kaneelaldehyde, de belangrijkste actieve stof van kaneel, helpt mogelijk bij het bestrijden van verschillende soorten infecties. Het is aangetoond dat kaneelolie effectief is in de behandeling van luchtweginfecties die door schimmels worden veroorzaakt. Het kan eveneens de groei van bepaalde bacteriën, zoals Listeria en Salmonella remmen. Conclusie: Kaneelaldehyde heeft antischimmel en antibacteriële eigenschappen, wat infecties kan verminderen en tandbederf en een slechte adem kan voorkomen. bron

Honing

Naast dat ik honing ontzettend lekker vind in de thee, heeft ook honing een antibacteriële werking en werkt verzachtend bij keelpijn.

Het is geen toverdrankje, maar helpt mij enorm om zonder griepjes de winter door te komen. En het is nog lekker ook.

 

3 gedachten over “Dé tip voor een goeie weerstand

  1. Tip van de mondhygienist: na het drinken minimaal 1 uur niet poetsen. Poetsen na het nuttigen van zure dranken kan ernstige slijtage aan de tanden veroorzaken. Beter is het om voor je ontbijt te poetsen. Vindt je dit erg vies kan je een tandpasta zonder sls/sles zoeken. Dit bestanddeel veroorzaakt de vieze smaak van je eten na het poetsen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s