Geen categorie

Beautyblender vs. Real Techniques

DSC_0088

Bij elke blogger kom je hem wel tegen; de Beautyblender. Al een tijdje gebruik ik de make-up spons van Real Techniques, maar aangezien die echt aan het einde van zijn latijn is besloot ik de enorm populaire (en vele malen duurdere) Beautyblender uit te proberen.

Hoe gebruik je ze?

Het principe van de twee sponsjes is hetzelfde; met de onderkant breng je foundation aan over je hele gezicht, en met het puntje kan je goed naast je neus en onder je ogen make-up aanbrengen. Je kan er niet alleen je foundation heel mooi mee aanbrengen, maar ook je concealer, contour en zelfs poeder zou je er mee moeten kunnen aanbrengen. Ik gebruik hem zelf alleen voor foundation en concealer.

Voor je de sponsjes gaat gebruiken doe je ze onder de kraan en knijp je er een paar keer flink in. Je zult dan merken dat ze gaan uitzetten. Zodra ze zich helemaal hebben gevuld met water, knijp je er nog even goed in, zodat het meeste water er weer uit gaat. De Beautyblender is op dat moment direct klaar voor gebruik, maar de Real Techniques spons knijp ik nog even goed uit met een handdoek. Daarna smeer ik wat foundation op mijn wangen, kin, neus en voorhoofd en begin ik met blenden. Bij de spons van Real Techniques gebruik ik de platte kant en breng ik mijn foundation met deppende bewegingen aan op mijn huid. Bij de Beautyblender gebruik ik de zelfde techniek, maar dan met de ronde kant. Met het puntje kan je de foundation goed naast je neus aanbrengen en de concealer onder je ogen.

DSC_0121

Real Techniques

Deze spons gebruik ik al een half jaar en bevalt mij eigenlijk prima. De spons kan je hier kopen voor €10,99. In het begin dacht ik dat je hem droog moest gebruiken en gooide ik hem al gauw aan de kant. Toen ik eenmaal ontdekte dat je hem eerst nat moest maken voor gebruik veranderde dat meteen, en ben ik hem dagelijks gaan gebruiken. Nu, na een half jaar, is hij echt kapot. Op de platte kant zitten allemaal kleine scheurtjes, en ik krijg hem ook niet meer helemaal goed schoon.

Beautyblender

Ik bestelde de Beautyblender hier, in combinatie met een reiniger voor €29,99. Je kan de Beautyblender ook los kopen voor €19,99. Je moet de spons wassen met de reiniger na elk gebruik. Wat ik echt heel erg jammer vind is dat de reiniger geen toegevoegde waarde heeft. Misschien houdt het je spons wel schoner dan wanneer je hem niet gebruikt, maar zoals je op de foto kan zien krijg ik de vlekken er niet uit. De spons is heel luchtig van materiaal, en als je hem onder de kraan houdt, groeit hij tot ongeveer één keer zijn oorspronkelijke formaat. Bij het gebruik, heb ik het gevoel dat er een behoorlijke hoeveelheid foundation in de spons verdwijnt.

DSC_0123

Het verschil

Het grote verschil tussen beide sponsjes zit hem in het materiaal en in de vorm. De spons van Real Techniques is een stuk stugger als de Beautyblender, wat in principe bij het aanbrengen van make-up niet zo veel uitmaakt. Zoals te zien is op de foto’s is dat de spons van Real Techniques een platte onderkant heeft, waar de Beautyblender rond is.

En de winnaar is…

Alleen maar om het feit dat de Real Techniques spons voor mijn gevoel een stuk minder product opneemt en ook heel wat goedkoper is, wordt dat de winnaar. Maar de Beautyblender ga ik zeker niet weg doen!

5 gedachten over “Beautyblender vs. Real Techniques

  1. Verrassend resultaat :p ik ben zeer benieuwd naar een beautyblender, en vermits budget producten mij meer aanspreken ben ik best wel blij met je conclusie 😉

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s