Geen categorie

Top 10 favoriete series

Series, welke jongere kijkt er niet naar. Tegenwoordig is het natuurlijk ook heel makkelijk om series ‘on demand’ af te spelen. Ik ben zelf erg fan van Horror, Thriller, Science Fiction en Komedie. In mijn leven heb ik heel wat series gekeken. Hier zet ik de tien leukste voor je op een rijtje.

1. Game of Thrones

Wat een geweldige serie is dit! Een aantal jaar geleden kocht ik het eerste en tweede seizoen van Game of Thrones op DVD. Deze Amerikaanse fantasy serie is gebaseerd op een boekenreeks van de schrijver: George R. R. Martin.

Deze serie speelt zich grotendeels af op het continent Westeros, waar een aantal families strijden om de troon. Doormiddel van meerdere verhaallijnen word je meegesleept in deze prachtige fantasy serie. De zeven koninkrijken worden van het verre noorden gescheiden door middel van een grote ijsmuur ‘the wall’. De serie draait om macht, strijd, en alle gevaren die achter ‘the wall’ leven.

Niet geheel onbelangrijk voor de vrouwelijke kijkers: er spelen hele leuke acteurs in de serie, die zeker niet vervelend zijn om naar te kijken. Deze serie heb ik nog niet helemaal uitgekeken, omdat hij nog draait.

jon snow

2. Dexter

Deze serie gaat over Dexter, een forensisch onderzoeker op de afdeling moordzaken van de politie in Miami. Naast zijn werk bij de politie is hij in zijn vrije tijd seriemoordenaar. Om deze ‘afwijking’ enigszins in goeie banen te leiden heeft Dexters adoptievader hem geleerd, enkel degenen te vermoorden die het verdient hebben. Het grofgebekte zusje van Dexter, Debra, maakt de serie ook nog eens heel erg grappig.

Echt een heel erg leuke serie. Er zit zo’n goeie sfeer in. Het grappige is dat de muziek uit deze serie vaak op televisie gebruikt wordt en ik het dan gelijk herken. Van deze serie heb ik alle seizoenen gekeken.

3. That 70’s show

Toen ik nog thuis woonde heb ik deze hele serie op DVD verzameld, en heb ik samen met mijn broertje avond aan avond That 70’s show zitten kijken.

De serie speelt zich af in Point Place, waar 6 tieners hun tijd spenderen met rondhangen in de kelder van de familie Forman. In de serie komen ontzettend leuke personages voor. Wat deze serie echt goed maakt, zijn de (overdreven uitvergrote) personages wat vaak zorgt voor hilarische, herkenbare situaties. Van deze serie heb ik alle seizoenen gekeken.

4. American Horror Story

Ik, als groot horror fan, ben enorm fan van deze serie. In deze Amerikaanse horror serie, krijg je elk seizoen weer een nieuw verhaal te zien.

Het eerste seizoen heet ‘Murder House’. In dit seizoen verhuist een gezin, na een moeilijke tijd te hebben gehad, naar een andere plaats. In het nieuwe huis gebeuren allemaal rare, onverklaarbare dingen.

Ik heb drie seizoenen gekeken en vond ze allemaal heel leuk en spannend. Het vijfde seizoen, Hotel, is momenteel in Amerika op televisie te zien.

De kracht van deze serie zit hem in de personages. De acteurs, die in elk seizoen weer een ander personage spelen zijn niet eens verwarrend. Dat getuigt van een knap staaltje acteerwerk.

ahs

5. The Walking Dead

The walking dead gaat over politieagent Rick, die uit een coma ontwaakt, en ontdekt dat er geen levend mens meer te ontdekken is. De straten zijn overspoeld met zombies, en in een strijd van leven en dood probeert Rick zijn familie weer te vinden.

Het sterke aan deze serie vind ik de strijd die de mensen onderling moeten leveren om te overleven. Het gaat op een gegeven moment helemaal niet meer om dat ze de zombies overleven, maar elkaar. Momenteel is het nieuwe seizoen van The Walking Dead te zien op Fox.

6. Orphan black

Nadat ik een aantal afleveringen had gekeken van deze serie heb ik hem even op de lange baan geschoven. Een tijdje terug hebben mijn vriend en ik besloten om hem samen helemaal vanaf het begin te bekijken.

Het verhaal gaat over Sarah, die een vrouw (Beth) die precies op haar lijkt, zelfmoord ziet plegen. In een roes besluit ze de tas, en dus de identiteit van deze vrouw te stelen. Sarah duikt steeds dieper in het leven van Beth en ontdekt dat Beth niet de enige is die precies op haar lijkt…

Het is een hele spannende en mysterieuze serie. Van deze serie staan nu drie seizoenen op Netflix, die ik alle drie heb gekeken.

ob

7. Orange is the new black 

Ongeveer 1,5 jaar geleden ben ik begonnen met het kijken van Orange is the new black.

De hoofdpersoon van de serie is Piper, een jonge vrouw die vanwege een drugsgeld smokkel uit het verleden in een vrouwengevangenis beland. Binnen de muren van de gevangenis sluit ze vriendschappen met opmerkelijke karakters.

De ontzettende verscheidenheid van de karakters maakt de serie erg goed. Het eerste seizoen van de serie is ontzettend grappig! Ik heb meerdere malen hardop zitten lachen. Het tweede en derde seizoen zijn minder humoristisch en meer serieus. Ondanks dat ik het jammer vind dat het minder grappig word, vind ik het een hele goeie serie.

8. The Killing

The killing is een Amerikaanse remake van de Deense serie Forbrydelsen. Van heel veel kanten hoor ik de geluiden dat de Deense versie beter is, maar daar wist ik helaas niks van af toen ik begon met het kijken van the Killing. Desondanks vind ik de Amerikaanse versie ook steengoed!

Het verhaal gaat over Sarah, die uitkijkt naar haar laatste dag bij de politie van Seattle. Alles veranderd, nadat er een jonge meisje is gevonden, verkracht en vermoord. Terwijl de familie van het meisje worstelen met het verlies, proberen Sarah en haar collega de moord op te lossen.

Deze serie staat in zijn geheel op Netflix. Ik heb alle seizoenen gekeken.

9. Pretty Little Liars

Pretty Little Liars gaat over een groepje van vier vriendinnen dat na de vermissing van hun vriendin Allison weer verder gaat met hun leven. Totdat ze allemaal rare berichtjes krijgen met als afzender ‘A’. A weet al hun geheimen en dreigt hun levens tot een ware hel te maken. Naarmate de serie vordert, ontrafelen ze steeds meer over Alisons verdwijning. De meiden zetten alles op alles om te ontdekken wie A is.

Met deze serie wist ik eigenlijk niet zo goed wat ik aan moest. Ik heb echt een haat- liefdesverhouding met Pretty Little Liars. De ontzettend langdradige zoektocht naar ‘A’ maakt dat ik het soms niet meer zo leuk vond. Maar aan de andere kant wilde ik blijven kijken omdat ik moest weten hoe het verder ging. Al met al, zeker een spannende serie. Het is wel echt een meiden serie. Het nieuwe seizoen start eind dit jaar.

pretty_little_liars

10: Lost:

Ik wou bijna typen: Last but not least. Maar dat gaat niet op voor dit lijstje, want ik vind de bovengenoemde series wel leuker dan Lost. Het is al weer een tijd terug dat ik en mijn vriend de complete serie op DVD hebben gekocht en gekeken. Het verhaal is in principe spannend, maar er komen enorm langdradige stukken in voor, en het einde is echt dramatisch slecht. Je vraagt je nu misschien af: maar Marjan, waarom staat deze serie dan alsnog in jou lijstje? Dat zal ik jullie eens even heel goed uitleggen: Het is echt één groot mysterie. Wie zijn al deze mensen? Waar komen ze vandaan? Waar zijn ze beland? En het belangrijkste: hoe komen ze er weer weg? Al deze vragen, houden je aan de buis gekluisterd en laten je keer op keer weer kijken.

Het verhaal gaat over een aantal mensen die na een vliegtuigcrash moeten zien te overleven op een mysterieus onbewoond tropisch eiland. Naarmate de serie vordert leer je door middel van flashbacks de personages steeds beter kennen.

3 gedachten over “Top 10 favoriete series

  1. Leuk lijstje 🙂 game of thrones heb ik echt een tijd nodig gehad om te appreciëren, maar ben er nu verzot op, begin net met seizoen 5 🙂 pll is zeker een favoriet. En ook orphan black, oitnb en walking dead ben ik verliefd op. En nu ben ik zeer benieuwd naar the killing :p

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s