Geen categorie

Mijn favoriete boeken en schrijvers

Omdat dit niet alleen een blog over beauty is, ga ik jullie vandaag vertellen over mijn grootste hobby: lezen. Als sinds ik kan lezen, ben ik gek op boeken. Ik breng dan ook een groot deel van mijn vrije tijd door met lezen, of internet afspeuren naar boeken die ik graag wil hebben. Ik zal jullie gaan vertellen wat mijn favoriete boeken en favoriete schrijvers zijn.

Arthur Golde, Dagboek van een Geisha:

Ik begin met mijn absolute nummer één. Als ik familie of vrienden op bezoek heb, en ze vragen mij of ze een boek mogen lenen, is dit vaak het boek die ik ze aanraad.

Het verhaal wordt verteld door Sayuri, een jong Japans meisje, dat door haar vader verkocht wordt aan een geishahuis in Kyoto. Hier wordt zij met harde hand opgeleid tot één van Japans meest gevierde Geisha’s.

Het boek is zo prachtig geschreven, en biedt je zo’n heldere blik op de vroegere wereld van Geisha’s, dat het lijkt alsof je er zelf leeft. Prachtig, echt prachtig!

DSC_0066

Suzanne Collins, De hongerspelen trilogie

Deze trilogie kan natuurlijk niet in mijn lijstje van favoriete boeken en auteurs ontbreken. Mede door de films kent bijna iedereen het verhaal.

Het verhaal gaat over Katniss Everdeen, die samen met haar zusje Primrose en haar moeder, in het 12e en tevens armste district van Panem woont. Als bron van vermaak is er elk jaar de hongerspelen, een strijd op leven en dood. Door middel van een loting wordt Primrose uitgekozen om dit jaar mee te doen aan de Hongerspelen. Omdat Katniss weet dat Primrose de strijd niet zal overleven besluit zij haar plaats in te nemen. Terwijl heel Panem toekijkt, strijden Katniss en de andere kandidaten om de winst. Er kan er maar één de winnaar zijn.

Het verdere verloop van het tweede en derde boek zal ik niet verklappen. Het verhaal is prachtig, beeldend geschreven. Het is dan ook geen verassing dat ik alle drie de boeken binnen een week had uitgelezen. Ook deze boeken heb ik meerdere malen uitgeleend en beveel ik aan iedereen aan.

DSC_0068

Lars Kepler:

Sinds een paar maand heb ik dit schrijversduo ontdekt. Ik heb twee boeken gelezen: Slaap en Stalker. Dit zijn boeken die in een reeks behoren. Omdat ik dit eerst helaas niet wist, ben ik begonnen bij het vierde boek uit de serie: Slaap.

De boeken spelen zich af in Zweden, waar rechercheur Joona Linna moordzaken oplost.

Ik denk dat slaap één van mijn favoriete thrillers ooit gelezen is. De manier waarop het is geschreven, laat je denken dat je er bij bent. Of sterker nog, de hoofdpersoon zelf bent. Het boek zit vol onverwachtse wendingen en plottwisten, wat het echt ijzersterk maakt.

DSC_0062

Stephen King:

Stephen King is zo’n schrijver die iedereen kent. Dat is niet zonder rede, want veel van zijn boeken zijn echt fantastisch. Het genre waarin Stephen King schrijft is Thriller, maar meerdere van zijn boeken zou je ook wel Horror en Science-fiction kunnen noemen. Het allereerste boek dat ik van hem las is: Aardedonker zonder sterren, een verhalenbundel. Over dit boek schreef ik ruim drie jaar geleden de volgende recensie op bol.com:

Dit boek heb ik meegenomen op mijn 5-maandse stage, waar ik alleen in een grote oude boerderij verbleef, wat dit boek nog ‘enger’ maakte.
Ik had nog nooit een Stephen King boek gelezen, maar mijn vader is altijd een groot fan geweest.
In het boek staan 4 verhalen, waarvan ik het eerste het beste vind.
Alle verhalen waren erg meeslepend en ik kon het boek moeilijk wegleggen, benieuwd wat er zou komen.
Er zit in alle vier de verhalen een goeie sfeer, waardoor je je prima in kan leven.

DSC_0070

Hendrik Groen, Pogingen iets van het leven te maken:

Dit boek heb ik eigenlijk pas net uit gelezen, maar hoort zeker thuis in een lijst met favorieten. Wat heeft dit boek een indruk op me gemaakt. Op dit moment heb ik het boek uitgeleend, dus heb ik er geen foto van kunnen maken.

Het verhaal is in dagboekvorm geschreven. Hendrik Groen vertelt je over zijn leven in een Amsterdams bejaardentehuis, en zijn goede voornemen om een jaar lang te stoppen met klagen. Samen met een aantal bewoners richt hij een clubje op: Omanido (Oud maar niet dood). Met Omanido plannen ze wekelijks leuke uitstapjes, om zo op hun oude dag toch nog wat van hun leven te maken.

Ik heb meerdere malen hardop moeten lachen, en moest op het laatst een traantje wegpinken.

DSC_0058

Ik hoor graag over jullie favoriete schrijvers en boeken, zodat ik mijn boekencollectie nog wat meer kan uitbreiden!

8 gedachten over “Mijn favoriete boeken en schrijvers

 1. Leuk om te lezen Marjan. Ik denk dat ik jouw nummer 1 maar eens moet lezen. Of je Zweedse detective. Renske is ook helemaal gek van de hongerspelen en heeft alle 3 uitgelezen op vakantie. Ze heeft nu ook een pijl en boog. …haha
  Groetjes

  Like

 2. Dagboek van een geisha lijkt mij ook erg leuk. Hongerspelen zijn idd ook alledrie geweldig. Berne is ook fan (zij eerste boekverslag er over gedaan). Ook een aanrader Pilaren vd aarde en brug naar de helemaal van Kenn Follett.
  Margot

  Like

 3. Dagboek van een geisha, love it! Heb je de film ook gezien? In dezelfde categorie : ‘Raise the red lantern’ en op netflix ‘Empresses in the palace’ ☺

  Like

 4. Dagboek van een Geisha, love it! Heb je de film ook gezien? In hetzelfde genre : ‘Raise the red lantern’ en ‘Empresses in the palace’ (op netflix) Qua thrillers ben ik ook dol op Arnaldur Indridason, speelt op IJsland.

  Liked by 1 persoon

 5. Leuk lijstje ! Voor mij allemaal onbekend, behalve the hunger games. Ik heb weer wat boeken in mijn to-read lijstje toegevoegd ! Zelf hou ik wel van detectives, hierin zijn Nora Roberts en Tess Gerritsen grote favoriet.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s