Geen categorie

Mijn huidige avond en ochtend ritueel

Het reinigen en verzorgen van mijn huid is een enorm deel van mijn beauty rituelen. Het is namelijk erg belangrijk om je huid goed te reinigen en te verzorgen. Doe je dit niet goed, of niet met de juiste producten, dan kan je huid erg slecht worden. Ik zelf heb een gemengde huid. Ik ben redelijk droog op mijn wangen (in de winter ook op mijn voorhoofd) en heb een vette T-zone. Ook heb ik last van hormonale acne rondom mijn mond. Ik laat je hier mijn favoriete producten zien , en vertel waarom juist dit nu mijn favorieten zijn. Ik zal jullie mijn ochtend en avondroutine laten zien, en ik geef mini-reviews over de producten.

Avondritueel:

 • Handen wassen! Ik was eerst altijd mijn handen, en zorg dat ik een schoon handdoekje bij de hand heb
 • Op mijn droge handen doe ik een beetje van de Kruidvat Skin Science cleansing oil en masseer dit in op mijn hele gezicht. Alleen de ogen laat ik vrij
 • Ik spoel mijn handen af onder de warme kraan om de meeste cleansing oil te verwijderen
 • Met mijn vinger haal ik een heel klein beetje Lush Ultrabland uit het potje. Dit verdeel ik over mijn vingertoppen en masseer dit in op mijn ogen en de wimpers
 • Onder de kraan maak ik mijn handen nat en masseer met mijn natte handen weer de gezichtshuid. De cleansing oil veranderd nu in een soort melk
 • Ik maak een washandje of microvezeldoekje nat met warm water en maak hier mijn gezicht mee schoon.
 • Op een wattenschijfje doe ik wat Garnier Micellair water en zorg ik dat ik de laatste restjes olie weg haal
 • Als nachtcrème breng ik de Lush Enzymion aan

Ochtendritueel:

 • Weer was ik mijn handen als eerst
 • Met warm water was ik mijn gezicht
 • Ik breng een beetje Garnier Micellair water aan op een wattenschijfje en maak hier mijn gezicht mee schoon
 • Op mijn T-zone breng ik La Roche-Posay Effaclar duo aan. Vooral op de plekken waar ik wat puistjes heb en laat dit goed intrekken
 • Als laatste breng ik Lush Enzymion aan op mijn hele gezicht (ook onder mijn ogen) en ben ik klaar om me op te maken

Kruidvat Skin Science cleansing oil:

Dit product gebruik ik nu al een tijdje bijna dagelijks. Nadat ik had gelezen over het reinigen met olie ben ik op zoek gegaan naar een reinigingsolie en kwam deze bij Kruidvat tegen voor slechts €2,99 (!!!). Op de fles van de cleansing oil staat dat je de olie op een wattenschijfje moet aanbrengen om er vervolgens je make-up mee te kunnen verwijderen. Dit heb ik geprobeerd, maar werkt niet prettig. Het werkt fijner als je het aanbrengt op je vingers en in masseert. De olie heeft een fijne zachte geur (een beetje zoals Zwitsal) en verwijdert op een hele milde manier je make-up. Ik ben sinds ik dit gebruik groot fan van olie-reinigers. Mijn huis wordt hier schoner mee dan met andere reinigers. Hij is redelijk zuinig in verbruik. Ik gebruik hem nu zo’n 3,5 maand en hij is tot net over de helft leeg.

DSC_0015

Kruidvat Skin Science cleansing oil is verkrijgbaar bij Kruidvat voor €2,99

Lush Ultrabland gezichtsreiniger:

Op verschillende beautyblogs las ik over Lush Ultrabland, waar ik zo nieuwsgierig van werd dat ik hem heb besteld. Ik wilde hem in eerste instantie net zo gebruiken als de cleansing oil, maar daar ben ik snel van afgestapt. Deze last namelijk een heel vet laagje achter op je gezicht. Nu gebruik ik hem alleen nog voor het verwijderen van mijn oog make-up, omdat deze nog een stuk milder is dan de cleansing oil (die prikt in mijn ogen). De ultrabland is vrij geurloos en er zitten veel goede oliën in. Ook deze is erg zuinig in gebruik. Ik gebruik hem nu ongeveer 1,5 maand en er zit zeker nog 3/4 in.

DSC_0009

Lush Ultrabland is voor €10,65 te verkijgen bij de Lush winkels of op http://www.lush.nl

Garnier Micellair reinigingswater:

Ik heb de variant voor de gevoelige en gemengde huid. Waar dit reinigingswater eigenlijk bedoelt is als make-up remover, gebruik ik het micellaire reinigingswater alleen als toner, om de laatste restjes olie van mijn huid te verwijderen. Het zit in een grote fles van 400 ml. Het is geurloos en qua substantie, zoals de naam al zegt, zo dun als water. Met een fles kan je behoorlijk lang doen. Ik gebruik het nu al vanaf vorig jaar April en dit is nog maar mijn derde fles.

DSC_0008

Garnier Micellair reinigingswater is bij bijna elke drogist te verkrijgen voor €6,99

La Roche-Posay Effaclar Duo:

La Roche-Posay heeft diverse lijnen voor verschillende huidtypes, Effaclar is voor de vette en onzuivere huid. In deze dagcrème zit Salicylzuur, wat als exfoliërend werkt. Ik gebruik het nog niet erg lang, en kan dus ook niet vertellen wat het op langere termijn voor mijn huid zal doen, maar tot nu toe bevalt het prima. Voelt licht aan op de huid en trekt snel in. Het heeft een hele subtiele geur, die vrij snel verdwijnt als het eenmaal ingetrokken is. Ik hoop dat deze crème uiteindelijk zal helpen bij het verminderen van mijn acne.

DSC_0012

La Roche-Posay Effaclar Duo is verkrijgbaar bij de apotheek of online vanaf €10,95

Lush Enzymion Facial Moisturiser:

Deze moisturiser kocht ik afgelopen week in Engeland en gebruik ik sindsdien dagelijks. Natuurlijk is dat nog niet lang genoeg om de effecten op langere termijn te ondervinden, maar wel lang genoeg om er een eerste mening over te hebben gevormd. Het is een moisturiser die moet helpen bij een vette en onregelmatige huid. Ik moet zeggen dat hij mijn huid gedurende de dag inderdaad vrij mat houdt. Op mijn neus begin ik wel vrij snel weer wat te glimmen. Het heeft een hele aangenaam frisse geur en is een vrij dunne crème. Momenteel gebruik ik deze als nachtcrème en over mijn dagcrème en dat bevalt goed.

DSC_0004

Lush Enzymion is verkrijgbaar bij de Lush winkel en op http://www.lush.nl voor €25,40

3 gedachten over “Mijn huidige avond en ochtend ritueel

 1. Hey Marjan,

  Heb jij producten van vichy tegen acné weleens gebruikt? Ik heb hierover gehoord en ben benieuwd naar de mening van anderen.

  Leuke blog trouwens 😊

  Like

   1. Je kan het bij de apotheek halen (Of online bestellen). Had eerst wat testertjes mee gekregen. Kan daar nog niet veel over zeggen. Ga het product morgen halen en dan zie ik wel hoe het op de langere termijn werkt 😊

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s