Geen categorie

Recept: Pittige Pompoensoep

In de winter eet ik het liefst maar twee dingen: Soep en stamppot. Het is inmiddels al tijden geleden dat ik soep uit blik heb gegeten omdat ik verse soep gewoon zo veel lekkerder vind. Daarbij is het natuurlijk ook nog eens een stuk gezonder. Deze makkelijke soep is binnen een half uurtje klaar, dus ook nog eens zeer gemakkelijk te maken.

DSC_0070.JPG

DSC_0064

Ingrediënten:

  • 1 pompoen (of twee zakjes pompoenblokjes, te koop bij AH)
  • 2 uien
  • 2 tot 3 tenen knoflook
  • 2 winterpenen
  • 1 laurierblad
  • boter of olie om in te bakken
  • 1 liter water
  • komijnzaadjes
  • 1 groentebouillon tablet
  • 1 tuinkruiden bouillon tablet (maggi)
  • Bekertje crème fraîche
  • Tabasco
  • Bosje verse peterselie

Snij de winterpeen, pompoen, uit en knoflook in stukken.

Bak het in een soeppan ongeveer 5 minuten aan in een klontje boter of een scheutje olie samen met een lepeltje komijnzaadjes.

Voeg na 5 minuten het water het laurierblad en de bouillon blokjes toe en roer alles goed door. Laat het geheel 20 minuten lang op een middelhoog vuur pruttelen waarbij je het regelmatig doorroert.

Verwijder het laurierblad en pureer de soep met een staafmixer tot er een gladde soep ontstaat.

Schep het in borden of schalen en maak het af met een paar druppeltjes tabasco, een lepel crème fraîche en een peetje gehakte peterselie en smullen maar!

DSC_0071

Ook al ben ik niet echt gek op koken, probeer ik toch iedere avond een verse maaltijd op tafel te krijgen. Dit heerlijke receptje kon ik jullie niet onthouden. Ik hoor graag wat jullie er van vonden.

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s